Important Days and Dates GK Questions

1. 20th August is celebrated as?

A.Earth Day

B.Sadbhavana Divas

C.No Tobacco Day

D.None of these

Answer: B.Sadbhavana Divas

Explanation: Rajiv Gandhi’s birthday is celebrated as Sadbhawana Diwas on 20th August.

2. The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the

A.National Integration Day

B.Peace and Love Day

C.Secularism Day

D.Anti-Terrorism Day

Answer: D.Anti-Terrorism Day

Explanation: May 21, the death anniversary of ex-prime minister of India, Shri Rajiv Gandhi is also observed as Anti Terrorism Day in India.

3. Which day is celebrated as International Women’s Day?

A.1 January

B.23 February

C.8 March

D.10 April

Answer: C.8 March

Explanation: 8 March is celebrated as International Women’s Day.

4. January 15 is celebrated as the

A.Republic Day

B.Ugadhi

C.Teachers’ Day

D.Army Day

Answer: D.Army Day

Explanation: 15 January is celebrated as Army Day.

5. When is the World Population Day observed?

A.May 31

B.October 4

C.December 10

D.July 11

Answer: D.July 11

Explanation: World Population Day is observed on July 11 every year, for raise awareness of global population issues.

6. The centenary of Mahatma Gandhi’s arrival in South Africa was celebrated in

A.May 1993

B.August 1993

C.July 1993

D.September 1993

Answer: A.May 1993

Explanation: Gandhi arrived in South Africa in 1893, so the Centenary was celebrated in 1993.

7. day is celebrated as World Water Day?

A. 22 March

B. 10 December

C. 13 November

D. 27 January

Answer: A.22 March

Explanation: 22 March is celebrated as the World Water Day.

8. Which day is celebrated as World Press Freedom Day?

A.10 April

B.15 February

C. 3 May

D. 18 December

Answer: C. 3 May

Explanation: 3 May is celebrated as World Press Freedom Day.

9. Which day is celebrated as International Day for Biological Diversity?

A. 22 May

B. 1 April

C. 15 December

D. 10 November

Answer: A. 22 May

Explanation: 22 May is celebrated as the International Day for Biological Diversity.

10. Which day is celebrated as World Malaria Day?

A. March 22

B. January 18

C. November 16

D. April 25

Answer: D. April 25

Explanation: April 25 is celebrated as the World Malaria Day.



Leave a Comment